• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Kadeti uspješni na Europskom kupu u Varšavi

15.02.2019.

Prošlog vikenda je u Varšavi, Poljska, održan Europski kup za kadete u floretu na kojem su se natjecali naši kadeti Janko Leskovac, Noa Nikolić i Borna Špoljar i to u pojedinačno i ekipnom dijelu natjecanja.

U kolu je Borna imao šest pobjeda, Janko pet, a Noa četiri pobjede čime su se sva trojica kvalificirali u eliminacijski dio natjecanja i to direktnim ulaskom u 128.

Ulaz u 64 su sva trojica izborila pobjedama, Borna nad Uzbekistancem Radmirom Semeneevim rezultatom 15-8, Janko nad Poljakom Stanislavom Korzeniewskim rezultatom 15-13, a Noa nad Talijanom Robertom Barionovim rezultatom 15-4.

Ulaz u 32 izborili su samo Borna i Janko. Borna pobjedom nad Francuzom Amirom El Rhazzouliem rezultatom 15-13, a Janko pobjednom protiv Poljaka Jakuba Smuda rezultatom 15-13, dok je Noa izgubio od Francuza Jeana Guillaumea rezultatom 15-5.

Za u 16 Borna je poražen od Francuza Eliota Chagnona rezultatom 15-14, kao i Janko od Francuza Waela Abdeljalila rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
17. Borna Špoljar (ZŠM) – osvojeni bodovi za Europsku rang listu
24. Janko Leskovac (Mušketiri) – osvojeni bodovi za Europsku rang listu
54. Noa Nikolić (ZŠM)- osvojeni bodovi za Europsku rang listu

Drugog dana natjecanja, Borna, Janko i Noa su se natjecali kao ekipa CROATIA. Po početnom rankingu ušli su direktno u 32, dok su za ulaz u 16 poraženi od ekipe FRANCE 4 rezultatom 45-31.

KONAČNI REZULTAT:
18. CROATIA (Janko Leskovac, Noa Nikolić i Borna Špoljar) – osvojeni bodovi za Europsku rang listu