• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Paula Jukić osvojila turnir u Manami

02.10.2017.

Ovog vikenda juniori i juniorke bili su vrlo uspješni na Svjetskom kupu u Manami, Bahrein, na kojem su uzeli FIE bodove. Od naših sportaša sudjelovali su Jakov Šola (Split), Paula Jukić (Split) i Ana Mesić (Mladost).

Paula Jukić bila je najraspoloženija naša sportašica, a time i najuspješnija, te je osvojila ovaj turnir na čemu joj čestitamo.

Kolo su djevojke, Ana i Paula, sjajno otvorile. Ana s pet pobjeda, a Paula s četiri pobjede čime su obje djevojke bez problema prošle kolo. Ana je direktno ušla u 16 dok se za to Paula morala izboriti pobjedom nad Libanonkom Marie Joe Abou Jaoude rezultatom 15-9. Ulaz u 8 su Ana i Paula izborile pobjedama, Ana nad Libanonkom Nai Salameh 15-9, a Paula nad Kazahstankom Kamiliom Abdyl-Khamitovom 15-9.

U borbi za medalju odlučnija je bila Paula koja je pobijedila Turkinju Beyzu Halvacuav rezultatom 15-13, dok je Ana izgubila, u tijesnoj borbi, od Estonke Karoliine Loit rezultatom 15-14.

S obzirom na to da su Ana i Paula bile u istom dijelu ždrijeba tako je i Paula naišla na Estonku Karoliine Loit na putu do finala te ju pobijedila 15-12. Završnu borbu Paula je imala protiv Britanke Laure Sheffield koju je Paula izvukla na svoju stranu pobjedom s 15-14.

Još jednom čestitke Pauli, njezinom treneru Dinu Šoureku i Mačevalačkom klubu Split.

KONAČNI REZULTATI JUNIORKI:
1. Paula Jukić (Split)
6. Ana Mesić (Mladost)

Dan prije natjecao se i Jakov Šola, naš najbolji junior u maču. Kolo je dobro odradio, četiri pobijede, čime je bez problema ušao u eliminacijski dio natjecanja. Za u 32 Jakov je bez većih problema pobijedio Khalida Belselaha, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rezultatom 15-10, dok je, nažalost, za u 16 izgubio borbu od Kazahstanca Yegora Fateyeva rezultatom 15-11.

KONAČNI REZULTATI JUNIORA:
19. Jakov Šola (Split)