• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Jukić nakon Bratislave 8. na svjetskoj juniorskoj rang listi

09.02.2018.

Ovog vikenda Bratislava je ugostila juniorke i seniorke u maču na kojem su se natjecale i naše sportašice: Paula Jukić (Split), Ana Mesić (Mladost), Andrea Majdandžić (Mladost), Lucija Gnjidić (Mladosti) i Lara Petković (Mladost).

U subotu je bio održan Svjetski kup za juniorke na kojem su se natjecale Paula, Ana, Andrea i Lucija. U kolu su Paula, Ana i Andrea ostvarile dvije pobjede, a Lucija jednu tako da su u daljnji dio natjecanja prošle Paula, Ana i Andrea. Za ulaz u 128 Paula se borila protiv Austrijanke Rose Schmidl koju je i pobijedila rezultatom 15-6, dok su se Ana i Andrea morale međusobno boriti, a pobijedila je Andrea rezultatom 15-9.

Ulaz u 64 Paula je izborila pobjedom nad Mađaricom Renatom Petri rezultatom 15-10, dok je Andrea zaustavljena od Rumunjke Biance Benee rezultatom 15-7. Ulaz u 32 Paula je izborila pobjedom nad Kanađankom Arianom Leonard rezultatom 15-10, kasnije je ušla u 16 pobjedom nad Francuskinjom Camille Hermay rezultatom 15-9. Na ulazu u 8 Paula je zaustavljena u neizvjesnoj borbi od Estonke Karoline Loit rezultatom 15-14.

KONAČNI REZULTATI:
15. Paula JUKIĆ (Split) – 8. na Svjetskoj juniorskoj rang listi
122. Andrea MAJDANDŽIĆ (Mladost)
137. Ana MESIĆ (Mladosti)
167. Lucija GNJIDIĆ (Mladost)

U nedjelju na FIE Satelitu za seniorke su se  natjecale Paula, Ana, Andrea i Lara. U kolu je Paula imala pet pobjeda, Ana četiri, Andrea tri i Lara dvije pobjede. Sve djevojke su prošle dalje. Prvu borbu Paula je bila slobodna dok su ulaz u 64 morale izboriti ostale djevojke koje su tu i zaustavljene. Ana od Talijanke Susan Marie Sice rezultatom 15-13, Andrea od Francuskinje Leslie Bleh Kouame rezultatom 15-12, a Lara od Švicarke Alexandre Blum 15-4. Paula je za ulaz u 32 pobijedila Francuskinju Leslie Bleh Kouame rezultatom 15-8. Za ulaz u 16 Paula je zaustavljena od Njemice Anne Jonas rezultatom 15-6.

KONAČNI REZULTATI:
20. Paula JUKIĆ (Split)
67. Ana MESIĆ (Mladosti)
72. Andrea MAJDANDŽIĆ (Mladost)
96. Lucija GNJIDIĆ (Mladost)