• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Gnjidić 29. u Zrenjaninu

11.10.2017.

Za vikend, 7. i 8.10.2017. na EFC turniru u Zrenjaninu, Srbija, kadetkinje u maču nastupale su u velikom broju, i to: Helena Lušić (DMO), Lara Delić (Split), Ana Galić (Split), Lucija Gnjidić (Mladost), Maja Majdandžić (Mladost), Jela Šaban (Mladost),, Viktorija Vučković Soković (Inter) i Andrea Vukojević (Split).

U subotu se održala pojedinačna kategorija u kojoj je najveći uspjeh ostvarila Lucija Gnjidić osvojivši 29. mjesto, dok su svoje prve nastupe ostvarile Viktorija, Maja i Jela.

Kolo su najbolje odradile Lucija (četiri pobijede) i Ana (tri pobijede). Helena, Lara, Maja i Viktorija imale su po jednu pobjedu dok su Andrea i Jela ostale bez ijedne pobijede.

Lucija je direktno ušla u 64 dok su se Ana i Lara za to morala izboriti. Ana je pobijedila Srpkinju Teodoru Golić rezultatom 15-10 dok je Lara izgubila od Rumunjke Diane Zota rezultatom 15-7.

Ulaz u 32 Lucija je izborila pobjedom nad Austrijankom Konstanze Grabher rezultatom 15-11, dok je Ana zaustavljene od Mađarice Eszter Muhari 15-6.

Lucija je ulaskom u 32 imala repechage sistem natjecanja. Prvu borbu protiv Mađarice Rite Szarvas je izgubila 15-.7, a nakon toga i protiv Belgijanke Axelle Wasiak rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTATI:
29. Lucija Gnjidić (Mladost)
60. Ana Galić (Split)
84. Lara Delić (Split)
86. Viktorija Vučković Soković (Inter)
87. Maja Majdandžić (Mladost)
88. Helena Lušić (DMO)
102. Andrea Vukojević (Split)
104. Jela Šaban (Mladost)

U nedjelju drugog dana natjecanja održao se ekipni dio u kojem su se natjecale djevojke iz Splita, Ana, Lara i Andrea,  u ekipi CROATIA.

Prvu borbu za ulaz u 8 djevojke su izgubile su od jake ekipe ROMANIA rezultatom 45-16, a nakon toga za plasman od 9. do 16. mjesta su pobijedile ekipu BULGARIA 1 rezultatom 44-43. Za plasman od 9. do 12. mjesta izgubile su od ekipe ESTONIA rezultatom 45-33, dok su borbu za 11. mjesto protiv HUNGARY 2 odlukom izbornika predale zbog pravovremenog povratka u Split.

Ukupne rezultate oba natjecanja možete vidjeti ovdje.

KONAČNI REZULTATI:
12.. CROATIA (Ana Galić, Lara Delić i Andrea Vukojević)