• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Floretaši završili svoje nastupe na Svjetskom prvenstvu u Veroni

11.04.2018.

Zadnji nastupi na Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete u Veroni bili su rezervirani za sportaše i sportašice u floretu čiji su nastupi bili 7. i 8. travnja. Od naših sportaša natjecali su se u Antonio Gojak (MK Karlovac), Leo Smrekar, Borna Špoljar i  Noa Nikolić (MK ZŠM), Leo Li (VMD), Janko Leskovac (Mušketiri) i Dorja Blažić (Rapir).

Prva je započela s nastupom Dorja Blažić u juniorskoj kategoriji. U kolu je ostvarila tri pobjede te se kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja gdje je izgubila borbu za ulaz u 64 od Njemice Sophie Werner rezultatom 15-5.

KONAČNI REZULTAT:
74. Dorja Blažić

U juniorskoj kategoriji imali smo nastupe  Antonia Gojaka, Lea Smrekara, Borne Špoljara i Lea Li. U kolu je Leo S. ostvario tri pobjede, Antonio i Borna po dvije, a Leo L. jednu.

U 128 direktno se plasirao Leo S., dok je Borna to izborio pobjedom nad Ircem Matthew McKay rezultatom 15-6, a Antonio pobjedom nad Katarcem Hussainom Al-Mutawom rezultatom 15-3. Za u 64 sva tri naša sportaša su izgubila borbe, Leo S.  od Koreanca Seong-Jong Leea rezultatom 15-6, Borna od Španjolca Ignacia Breteaua rezultatom 15-7, a Antonio od Amerikanca Samuela Moelisa rezultatom 15-3.

KONAČNI REZULTATI:
99. Leo Smrekar
120. Antonio Gojak
121. Borna Špoljar
152. Leo Li

U nedjelju su na programu bili nastupi kadeta i kadetkinja, a među njima Dorja Blažić (MK Rapir), Janko Leskovac (MK Mušketiri), Borna Špoljar i Noa Nikolić (MK ZŠM).

U kadetkinjama Dorja je kolu ostvarila četiri pobjede te se plasirala u eliminacijski dio natjecanja i to direktno u prvih 64. Za u 32 Dorja je izgubila od Kineskinje Yingying Fu rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTAT:
39. Dorja Blažić

U kadetima su u kolu su Janko i Noa imali po dvije pobijede, a Borna je ostao bez pobijede. U daljnji dio natjecanja prošao je samo Janko koji ej za ulaz u 64 izgubio od Tajvanca Yi-Tung Chen rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTATI:
83. Janko Leskovac
106. Noa Nikolić
133. Borna Špoljar