• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Floretaši uzeli medalje u Grazu

24.09.2018.

Floretaši su ovog vikenda boravili u Grazu gdje su se natjecali na međunarodnom turniru za seniore i juniore. Turnir je održan u sustav natjecanja s dva kola nakon kojih slijede direktne eliminacije.

Od naših sportaša natjecali su se: Petar Fileš, Antonio Gojak, Ivan Komšić, Janko Leskovac, Anton Mravunac, Noa Nikolić i Borna Špoljar u muškoj konkurenciji te Marta Kolarić, Barbara Rismondo i Tia Sakač u ženskoj konkurenciji.

U seniorskoj kategoriji u kojoj su se natjecali Petar, Antonio, Ivan, Janko, Anton, Noa i Borna.

U prvom kolu Petar je ostvario šest pobjeda, Ivan pet, Antonio četiri, Janko i Borna po tri, a Anton i Noa po dvije pobjede.

U drugom kolu Petar i Ivan ostvarili su po pet pobjeda, Antonio, Borna i Janko po četiri, a Anton i Noa po tri pobijede.

Za ulaz u 16 Petar je pobijedio Slovenca Roka Kovača rezultatom 15-2, a s istim rezultatom je i Ivan pobijedio Austrijanca Roberta Blaschka.

Anton i Antonio su se našli u borbi za ulaz u 16, a pobjedu je izborio Antonio rezultatom 15-8,

Svoje borbe za 16 izgubili su Janko, od Austrijanca Martina Kaina rezultatom 15-12, Noa, od Talijana Leonara Usicca rezultatom 15-10, i Borna od Austrijanca Erik-Elmara Huthmanna rezultatom 15-14.

Ulaz u 8 izborili su Petar, pobjedom nad Austrijancem Maxom Schubertom rezultatom 15-6. Ivan i Antonio su se susreli u ovom dijelu ždrijeba te je pobjedu izborio Ivan rezultatom 15-5.

I Petar i Ivan su izborili polufinale. Petar protiv Tobiasa Hinterseera rezultatom 15-11, a Ivan protiv Maximiliana Ettelta rezultatom 15-12.

Za finale je Ivan pobijedio Tommasa Lorenzona (rezultat trenutno nije poznat), dok je Petar izgubio od Austrijanca Tobiasa Reichetzera (rezultat trenutno nije poznat).

U finalu Ivan je izgubio borbu od Austrijanca Tobiasa Reichetzera (rezultat trenutno nije poznat).

KONAČNI REZULTAT:
2. Ivan Komšić (Dubrava)
3. Petar Fileš  (Dubrava)
11. Antonio Gojak (Karlovac)
18.  Borna Špoljar (ZŠM)
20. Janko Leskovac (Mušketiri)
22. Anton Mravunac (Karlovac)
23. Noa Nikolić (ZŠM)

U kategoriji juniora natjecali su se Antonio, Janko i Anton. U prvom kolu Antonio je ostvario pet pobjeda, Janko četiri, a Anton tri.

U drugom kolu Antonio je ostvario četiri pobjede, dok su Janko i Anton ostvarili po tri pobijede.

Antonio je ušao direktno u 16, dok je Janko to izborio pobjedom nad Austrijancem Maxom Haselsteinerom rezultatom 15-7, dok je Anton izgubio od Austrijanca Tobiasa Bresslauera rezultatom 15-9.

Za ulaz u 8 Antonio je pobijedio Austrijanca Rastin Linusa Rastegara rezultatom 15-2, dok je Janko izgubio od Austrijanca Martina Kaina rezultatom 15-7.

Antonio je izborio finale pobjedama nad Austrijancem Kilianom Lehnerom rezultatom 15-10 i Talijanom Tommasom Lorenzonom 15-7 gdje je zaustavljen od Austrijanca Martina Kaina rezultatom 15-13.

KONAČNI REZULTATI:
2. Antonio Gojak (Karlovac)
12. Janko Leskovac (Mušketiri)
19. Anton Mravunac (Karlovac)

U ženskoj juniorskoj kategoriji natjecale su se Marta Kolarić, Barbara Rismondo i Tia Sakač. U kolu Tia je ostvarila tri pobjede, Marta dvije, dok je Barbara ostala bez pobijede čime je eliminirana iz daljnjeg dijela natjecanja.

U drugom kolu Tia i Marta su izborile po jednu pobjedu.

U eliminacijskom dijelu obje djevojke su izgubile svoje borbe Marta od Talijanke Eleonore Candeago rezultatom 15-1, a Tia od Austrijanke Florentine Rom rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTATI:
13. Tia Sakač (ZŠM)
16. Marta Kolarić (ZŠM)
20. Barbara Rismondo