• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Fileš 2. na FIE Satelitu u Bratislavi

17.09.2018.

Ovog vikenda u Bratislavi su se natjecali seniori i seniorke u floretu te seniorke u maču i to na FIE Satelitu koji se bodovao i za rang liste EFC U23.

Od naših sportaša u kategoriji seniora u floretu natjecali su se Petar Fileš (Dubrava), Antonio Gojak (Karlovac), Ivan Komšić (Dubrava), Leo Li (Inter), Noa Nikolić (ZŠM), Leo Smrekar (ZŠM) i Borna Špoljar (ZŠM).

U kolu su Petar i Ivan ostvari po pet pobjeda, Leo Li četiri, Antonio i Borna po tri, a Leo Smrekar i Noa po dvije pobijede čime su svi sportaši izborili ulazak u eliminacijski dio natjecanja.

Direktni ulaz u prvih 64 izborili su Petar, Ivan, Leo Li, Antonio, Borna i Leo Smrekar, dok se Noa morao za to izboriti protiv Mađara Benedeka Szantaya, a tu borbu Noa je izgubio rezultatom 15-7.

Ulaz u 32 Petar je izborio pobjedom nad Ukrajincem Yurijem Dzhusom rezultatom 15-7, dok su se Leo Smrekar i Ivan Komšić kao i Leo Li i Antonio Gojak susreli u ovom dijelu “ždrijeba”. Leo Smrekar pobijedio je Ivana Komšića rezultatom 15-14, dok je Leo Li pobijedio Antonia Gojaka rezultatom 15-10.

Bornu je za ulaz u 32 pobijedio Slovak Cedrik Serria rezultatom 15-11.

Za ulaz u 16 Petar je pobijedio Mađara Balinta Matyasa rezultatom 15-13, dok su svoje borbe izgubili Leo Smrekar, od Talijana Filippa Quagliotta rezultatom 15-10, i Leo Li, od Mađara Daniela Dose rezultatom 15-6.

Petar je četvrtfinale izborio pobjedom nad Ukrajincem Maksymom Haravskyijem rezultatom 15-9, a polufinale pobjedom nad Belgijcem Stefom Van Campenhoutom rezultatom 15-8. U polufinalu je pobijedio Slovaka Cedrik Serria rezultatom 15-10, dok je u finalu “zaustavljen” od Mađara Daniela Dose rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTAT:
2. Petar Fileš (Dubrava)
29. Leo Li (Inter)
32. Leo Smrekar (ZŠM)
34. Ivan Komšić (Dubrava)
38. Antonio Gojak (Karlovac)
48. Borna Špoljar (ZŠM)
68. Noa Nikolić (ZŠM)

U kategoriji seniorki u floretu natjecala se samo Marcela Dajčić (Dubrava) koja je u kolu ostvarila dvije pobijede čime je izborila ulaz u eliminacijski dio natjecanja gdje je borbu za ulaz u 32 izgubila od Talijanke Ludovice Genovese rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTAT:
37. Marcela Dajčić (Dubrava)

U kategoriji seniorki u maču natjecale su se Paula Jukić (Split), Lara Petković (Mladosti), Ana Galić (Split), Lara Delić (Split) i Andrea Vukojević (Split).

U kolu je Paula ostvarila tri pobjede, Lara dvije, Ana jednu, dok Lara i Andrea nisu ostvarile niti jednu pobjedu, tako da su u eliminacijski dio natjecanja prošle samo Paula i Lara.

Za u 64 Paula je pobijedila Norvežanku Thale Hille-Dahl rezultatom 15-12, dok je Lara izgubila od Japanke Yume Kuroki rezultatom 15-7.

Za u 32 Paula je izgubila borbu od Ukrajinke Sofie Sliusareve rezultatom 15-11.

KONAČNI REZULTAT:
45. Paula Jukić (Split)
101. Lara Petković (Mladost)
117. Ana Galić (Split)
128. Lara Delić (Split)
131. Andrea Vukojević (Split)