• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Europski kup u Klagenfurtu za mačiste

29.10.2018.

Ovog vikenda održan je Europski kup za kadete u maču, u Klagenfurtu, Austrija. Naši sportaši su se natjecali samo u pojedinačnim kategorijama. U muškoj kategoriji su se natjecali: Luka Gnjidić, Jakov Pleše te Marko i Luka Šimunković, a u ženskoj kategoriji Iva Banović, Jelena Jolić, Maja Majdandžić, Jela Šaban, te Ana i Bruna Vlatković.

Kadeti su prvi započeli s natjecanjem. U kolu je Luka Š. ostvario dvije pobjede, Luka G. jednu, a Marko i Jakov su ostali bez pobjede, tako da se samo Luka Š kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja. Borbu za ulaz u 128. Luka Š. je izgubio od Finca Roberta Kykkanena rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
132. Luka Šimunković (Mladost)
163. Luka Gnjidić (Mladost)
171. Marko Šimunković (Mladost)
174. Jakov Pleše (Mladost)

U kadetkinjama, u kolu je Maja ostvarila četiri pobjede, Jelena dvije, Jela jednu, a bez pobjeda su ostale Ana i Bruna Vlatković te Iva Banović. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirale su se samo Maja i Jelena i to direktnim ulazom u 128. Obje djevojke su svoje borbe za ulaz u 64 izgubile, Maja od Njemice  Grete Ropke rezultatom 15-9, a Jelena od Amerikanke Yasmine Khamis rezultatom 15-8.

KONAČNI REZULTATI:
71. Maja Majdandžić (Mladost)
110. Jelena Jolić (Mladost)
152. jela Šaban (Mladost)
155. Bruna Vlatković (Mladost)
160. Ana Vlatković (Mladost)
161. Iva Banović (Inter)