• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Europski kup u Klagenfurtu za kadete u maču

04.11.2019.

U Klagenfurtu je prošlog vikenda održan Europski kup za kadete i kadetkinje u maču. Od naših predstavnika u muškoj kategoriji su se natjecali Juraj Dabić, Roko Filipčić, Ivan Mikodanić, Jakov Pleše, Karlo Šourek, te braća Marko i Luka Šimunković, dok su se u ženskoj kategoriji natjecale Iva Budžaki, Lara Delić, Ana Galić. Leona Gradinski, Jelena Jolić, Mare Jukić. Lara Mikelić, Laura Smilčić Žigić i Marta Trcin.

U kolu muške kategorije Jakov Pleše je ostvario četiri pobjede, Karlo Šourek tri, braća Šimunković svaki po dvije pobjede, Juraj Dabić jednu, dok su Ivan Mikodanić i Roko Filipčić ostali bez ostvarene pobjede.

U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se samo Jakov Pleše, Karlo Šourek, te braća Šimunković. Ulaz u prvih 128 najboljih natjecatelja izborio je samo Jakov Pleše i to direktno kvalifikacijom putem kola dok to nisu izborili Karlo Šourek, koji je poražen od Švicarca Gabriela Polgara rezultatom 15-8, Luka Šimunković, koji je poražen od Talijana Pietra Nicolija rezultatom 15-11, te Marko Šimunković, koji je poražen od Mađara Adama Kala rezultatom 15-7.

Borbu za ulaz u 64 Jakov Pleše je izgubio i to od Nijemca Benedicta Schenkengela rezultatom 15-4.

KONAČNI REZULTATI:
84. Jakov Pleše (Mladost) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
137. Karlo Šourek (Split)
153. Marko Šimunković (Mladost)
156. Luka Šimunković (Mladost)
187. Juraj Dabić (Lokomotiva)
199. Ivan Mikodanić (Dmitar Zvonimir)
210. Roko Filipčić (Lokomotiva)

U kolu ženske kategorijeAna Galić je ostvarila četiri pobjede, Lara Delić dvije, Marta Trcin i Leona Gradinski svaka po jednu pobjedu, dok su Iva Budžaki, Mare Jukić, Lara Mikelić, Jelena Jolić i Laura Smilčić Žigić ostale bez ostvarene pobjede.

U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se samo Ana Galić i Lara Delić. Ana Galić direktno se kvalificirala u prvih 128 natjecateljki dok je Lara Delić to izborila pobjedom nad Austrijankom Lilly-Eleonore Kleinert rezultatom 15-10.

Borbe za ulaz u 64 Ana Galić i Lara Delić su izgubile. Ana Galić je poražena od Austrijanke Anna-Lee Zerlauth rezultatom 15-14, dok je Lara Delić poražena od Čehinje Tereze Havlinove rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
82. Ana Galić (Split) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
121. Lara Delić (Split) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
150. Leona Gradinski (Split)
160. Marta Trcin (Inter)
167. Iva Budžaki (Dmitar Zvonimir)
169. Mare Jukić (Dmitar Zvonimir)
170. Lara Mikelić (Split)
175. Jelena Jolić (Mladost)
181. Laura Smilčić Žigić (Rapir)