• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Europski kadetski kup u Budimpešti u maču

07.10.2019.

Ovog vikenda je u Budimpešti, Mađarska, održan najjači i najbrojniji Europski kup za kadete i kadetkinje u maču na kojem su se natjecali naši brojni kadeti

na kojem su neki nastupili po prvi puta na Europskom kupu.U muškoj kategoriji su se natjecali: Marko Čubrić, Juraj Dabić, Roko Filipčić, Luka Gnjidić, Marko Klement, Matej Kurtović, Ivan Mikodanić, Jakov Pleše, Fran Sinovčić, Luka i Marko Šimunković, a u ženskoj kategoriji Iva Budžaki, Jelena Jolić, Laura Smilčić Žigić i Marta Trcin.

U muškoj kategoriji, koja se natjecala u subotu, u kolu je Luka Gnjidić imao četiri pobjede, Jakov Pleše tri, Juraj Dabić dvije, dok su Marko Čubrić, Roko Filipčić, Marko Klement, Ivan Mikodanić i Luka Šimunković imali po jednu pobjedu, a Matej Kurtović, Fran Sinovčić i Marko Šimunković bez pobjeda.

U eliminacijski dio natjecanja, ulaz u 256, kvalificirali su se samo Luka Gnjidić, Jakov Pleše i Juraj Dabić. Borbe za ulaz u 128 sva tri naša sportaša su izgubili. Luka Gnjidić je poražen od Britanca Rudija Bruijn-Yarda rezultatom 15-10, Jakov Pleše od Rusa Mikhaila Kazmina rezultatom 15-7, a Juraj Dabić od Rumunja Crisa Scarlata rezultatom 15-7

KONAČNI REZULTATI:
139. Luka Gnjidić (Mladost)
195. Jakov Pleše (Mladost)
205. Juraj Dabić (Lokomotiva)
273. Ivan Mikodanić (Dmitar Zvonimir)
273. Luka Šimunković (Mladost)
297. Marko Klement (Lokomotiva)
298. Marko Čubrić (Inter)
299. Roko Filipčić (Lokomotiva)
305. Matej Kurtović (Dmitar Zvonimir)
314. Marko Šimunković (Mladost)
322. Fran Sinovčić (Inter)

U ženskoj kategoriji, koja se natjecala u nedjelju, u kolu je Jelena Jolić ostvarila tri pobjede, Iva Budžaki i Marta Trcin po dvije, a Laura Smilčić Žigić po jednu pobjedu.

U eliminacijski dio natjecanja, ulaz u 256, kvalificirala se samo Jelena Jolić koja je izgubila borbu protiv Estonke Laure Aznar rezultatom 15-4.

KONAČNI REZULTATI:
148. Jelena Jolić (Mladost)
220. Marta Trcin (Inter)
223. Iva Budžaki (Dmitar Zvonimir)
230. Laura Smilčić Žigić (Rapir)