• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Europski kadetski kup u Budimpešti za floretaše

11.11.2019.

Ovog vikenda je u Budimpešti održan Europski kadetski kup za floretaše i floretašice. Od muškoj konkurenciji su se natjecali Lovro Prosoli i Damjan Vlašić, a u ženskoj konkurenciji Dorja Blažić, Marta Kolarić, Jana Marjančić, Lorena Požgajčić, Tia Sakač, Lota Smrekar i Katja Trcin,

U kolu muške konkurencije Lovro je ostvario četiri pobjede, a Damjan samo jednu čime se samo Lovro kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja i to u prvih 256 natjecatelja. Lovro je borbu za ulaz u 128 pobijedio i to protiv Mađara  Medarda Pappa rezultatom 15-13, dok je borbu za ulaz u 64 izgubio i to od Francuza Nathana Gregorija rezultatom  15-9.

KONAČNI REZULTATI:
89. Lovro Prosoli (Dubrava) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
226. Damjan Vlašić (Inter)

U kolu ženske konkurencije Dorja Blažić je ostvarila četiri pobjede, Lorena Požgajčić tri, Tia Sakač i Katja Trcin po dvije pobjede, Lota Smrekar jednu pobjedu,  dok su i Marta Kolarić i Jana Marjančić ostale bez ostvarene pobjede. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirale su se samo Dorja, Lorena, Tia i Katja.

Za ulaz u 128 Dorja Blažić je pobijedila Francuskinju Leonore Savin rezultatom 15-7, dok su poražene Lorena Požgajčić, od Poljakinje Natalie Wozniak rezultatom 15-9, Tia Sakač, od Ukrajinke Anne Tvardovske rezultatom 15-8,  i Katja Trcin od Ruskinje Kamille Ibragimove rezultatom 15-8.

Za ulaz u 64 Dorja je poražena od Ruskinje Zoye Leont’yeve rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTATI:
90. Dorja Blažić (Rapir) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
144. Lorena Požgajčić (Dubrava)
171. Tia Sakač (ZŠM)
183. Katja Trcin (Dubrava)
226. Lota Smrekar (ZŠM)
235. Marta Kolarić (ZŠM)
250. Jana Marjančić (ZŠM)