• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

EFC U14 u Sofiji za floret i mač

12.03.2019.

U Sofiji, Bugarska, ovog vikenda je održano natjecanje EFC za kategorije U14 u floretu i maču na kojem su se natjecale sportašice MK Dubrave u floretu i sportaši iz MK Osijeka u maču.

U kategoriji floret djevojčica, natjecale su se Lorena Požgajčić i Katja Trcin. U kolu su obje ostvarile po pet pobjeda čime su se kvalificirale u eliminacijski dio natjecanja i to direktno ulaskom u 32.

Za ulaz u 16 Katja je pobijedila Njemicu Merle Herwig rezultatom 15-4, dok je Lorena poražena od Turkinje Ceyl Arden Uzun rezultatom 15-11.

Za ulaz u 8 Katja je poražena od Turkinje Defne Unsal rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
11. Katja Trcin (MK Dubrava)
18. Lorena Požgajčić (MK Dubrava)

U kategoriji mač dječaci, natjecali su se Matej Kurtović i Ivan Rajle. U kolu, je Matej ostvario dvije pobjede, dok je Ivan ostao bez pobjede, te se samo Matej kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja.

Za ulaz u 32 Matej je pobijedio Makedonca Pavela Trpkovskog rezultatom 15-7, dok je za ulaz u 16 izgubio od Turčina Yalgina Yetera rezultatom 15-11.

KONAČNI REZULTATI:
31. Matej Kurtović (MK Dmitar Zvonimir)
56. Ivan Rajle (MK Dmitar Zvonimir)

U kategoriji mač djevojčice, natjecale su se Luna Balić, Karla Dukić, Greta Galić, Sara Jakšić Kovač i Mare Jukić. U kolu, Mare i Karla su ostvarile po tri pobjede, Luna dvije, Greta jednu, a Sara je ostala bez pobjede. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirale su se samo Mare, Karla i Luna.

Za ulaz u 32 Mare je pobijedila Britanku Kaitlyn McCoy rezultatom 15-13, a Karla Bugarku Mateyu Petkovu rezultatom 15-11. dok je Luna poražena od Turkinje Mustecaplioul rezultatom 15-7.

Za ulaz u 16 obje naše sportašice su poražene od Turkinja, Mare od Zeynep Gursu rezultatom 15-5, a Karla od Meli Karadavut rezultatom 15-10.

 

KONAČNI REZULTATI:
24. Mare Jukić (MK Dmitar Zvonimir)
26. Karla Dukić (MK Dmitar Zvonimir)
41. Luna Balić (MK Dmitar Zvonimir)
48. Greta Galić (MK Dmitar Zvonimir)
52. Sara Jakšić Kovač (MK Dmitar Zvonimir)