• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Dobri nastupi na FIE Satelitu u Bratislavi

16.09.2019.

U Bratislavi, Slovačka, ovog vikenda je održan FIE Satelit u muškom i ženskom floretu, te ženskom maču. Od naši sportaša u muškom floretu natjecali su se Petar Fileš, Antonio Gojak, Ivan Komšić, Noa Nikolić, Leo Smrekar i Borna Špoljar. U ženskoj kategoriji i to u maču natjecale su se Andrea Majdandžić i Lara Petković, a u floretu Marcela Dajčić.

U kolu muškog floreta Petar i Antonio su ostvarili po pet pobjeda, Ivan četiri, Noa i Leo po dvije pobjede, dok je Borna je ostao bez ostvarene pobjede i kvalifikacije u eliminacijski dio natjecanja.

Petar, Antonio, Ivan i Noa kvalificirali su se direktno u prvih 64 natjecatelja, dok je Leo to izborio pobijedivši Slovenca Boruta Mohorka rezultatom 15-10.

Ulaz u 32 pobjedama su izborili Petar, Antonio i Ivan. Petar je pobijedio Slovaka Samuele Blanara rezultatom 15-8, dok je Antonio pobijedio Britanca Jakea Hursta rezultatom 15-7, a Ivan Rumunja Iuliana Teaca rezultatom 15-5.

Noa i Leo su nažalost zaustavljeni za ulaz u 32. Noa od Turčina Martina Minuta rezultatom 15-10, ujedno i osvajača ovog turnira, a Leo od Kolumbijca Daniela Sconza rezultatom 15-13.

Ulaz u 16 izborio je samo Petar, pobijedivši Tajlanđana Feng Ming Oua rezultatom 15-10, dok su Antonio i Ivan poraženi. Antonio od Britanca Sebastiana Palliera rezultatom 15-9, a Ivan od Talijana Mattea Panazzola rezultatom 15-13.

Petar je borbu za četvrtfinale izgubio od Talijana Davida Filippija, finalista ovog turnira, rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTATI:
13. Petar Fileš (Dubrava)
19. Antonio Gojak (Karlovac)
22. Ivan Komšić (Dubrava)
60. Noa Nikolić (ZŠM)
64. Leo Smrekar (ZŠM)
81. Borna Špoljar (Dubrava)

U kolu ženskog mača Andrea je ostvarila četiri pobjede, dok je Lara ostala bez pobjede, tako da se samo Andrea kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja i to direktno u prvih 64 natjecatelja. Ulaz u prvih 32 izborila je pobjedom nad Britankom Bethan Plant rezultatom 15-11, dok je borbu za ulaz u 16 izgubila od Mađarice Eszter Muhari rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
26. Andrea Majdandžić (Mladost)
102. Lara Petković (Mladost)

U kolu ženskog floreta Marcela je ostvarila tri pobjede čime se kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja i to u prvih 64 natjecatelja. Borbu za ulaz u prvih 32 je izgubila i to od Singapurke Tatiane Yu Rong Wong rezultatom 15-6.

KONAČNI REZULTATI:
34. Marcela Dajčić (Dubrava)