• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Ana Galić 14. na Europskom kadetskom kupu u Beogradu

21.10.2019.

U Beogradu su se okupili na Europskom kupu kadeti i kadetkinje u maču koji su se natjecali u pojedinačnim i ekipnim kategorijama. Na natjecanju su se natjecali brojni hrvatski predstavnici.

U pojedinačnom natjecanju ženske kategorije nastupile su: Iva Budžaki, Lara Delić, Ana Galić, Jelena Jolić, Laura Smilčić-Žigić i Marta Trcin,  a muškoj kategoriji nastupili su: Marko Čubrić, Juraj Dabić, Marko Klement, Borna Mavra, Ivan Mikodanić, Jakov Pleše, Luka Šimunković, Marko Šimunković i Fran Sinovčić.

U ženskog kategoriji u kolu je Lara Delić ostvarila pet pobjeda, Ana Galić i Jelena Jolić ostvarile su po tri pobjede, Laura Smilčić-Žigić dvije, Marta Trcin jednu, a Iva Budžaki je ostala bez ostvarene pobjede.

U eliminacijski dio natjecanja kvalificirale su se Lara Delić, Ana Galić, Jelena Jolić i Laura Smilčić-Žigić i to u prvih 64 natjecateljki. Borbu za ulaz u 32 dobila je samo Ana Galić pobijedivši Belgijanku Aude Wasiak rezultatom 15-8, dok su ostale djevojke poražene. Lara Delić poražena je od Slovenke Lucije Vancek rezultatom 15-14, Jelena Jolić od Slovakinje Vieroslave Grossrubatscher rezultatom 9-8, Laura Smilčić-Žigić od Grkinje Andriane Theodoropoulou rezultatom 15-5.

Borbu za ulaz u 16 Ana je pobijedila, i to Rumunjku Edu Petrache rezultatom 15-14, dok je borbu za ulaz u četvrtfinale izgubila i to od Rumunjke Ana Marie Melintescu rezultatom 15-14.

KONAČNI REZULTATI:
14. Ana Galić (Split) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
33. Lara Delić (Split) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
43. Jelena Jolić (Mladost) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
58. Laura Smilčić-Žigić (Rapir) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
74. Marta Trcin (Inter)
80. Iva Budžaki (Dmitar Zvonimir)

U muškoj kategoriji u kolu je Jakov Pleše ostvario četiri pobjede, Ivan Mikodanić ostvario je tri pobjede, Marko Čubrić dvije, Juraj Dabić, Marko Klement, Luka Šimunković i Marko Šimunković po jednu pobjedu, a Borna Mavra i Fran Sinovčić su ostali bez ostvarene pobjede.

U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se Jakov Pleše, Ivan Mikodanić i Marko Čubrić, i to Jakov Pleše direktno u prvih 64 natjecatelja, dok su Ivan Mikodanić i Marko Čubrić ušli u prvih 128 natjecatelja. Borbu za ulaz u 64 izgubili su obojica naših sportaša, Ivan Mikodanić, od Belgijanca Johna Deisslera rezultatom 15-10,  a Marko Čubrić od Bugara Stefana Zafirova rezultatom 15-12.

Borbu za ulaz u 32 Jakov je izgubio, i to od Turka Bore Ozaltina rezultatom 15-11.

KONAČNI REZULTATI:
44. Jakov Pleše (Mladost) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
70. Ivan Mikodanić (Dmitar Zvonimir) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
76. Marko Čubrić (Inter) – osvojeni bodovi za europsku rang listu
82. Marko Šimunković (Mladost)
86. Marko Klement (Lokomotiva)
93. Luka Šimunković (Mladost)
93. Juraj Dabić (Lokomotiva)
101. Fran Sinovčić (Inter)
105. Borna Mavra (Rapir)

Naši predstavnici su se natjecali i u ekipnoj kategoriji. Ženska ekipa CROATIA u sastavu Lara Delić, Ana Galić, Jelena Jolić i Marta Trcin i muška ekipa CROATIA u sastavu Juraj Dabić, Jakov Pleše, Luka Šimunković i Marko Šimunković.

U ženskoj kategoriji ekipa CROATIA je pobijedila ekipu SRBIJA 1 za ulaz u četvrtfinale rezultatom 45-34, nakon čega je u borbi za medalju poražena od ekipe RUMUNJSKA rezultatom 45-43.
U borbi za 5. mjesto naša ekipa je poražena od ekipe RUMUNJSKA 4 rezultatom 45-39, a nakon toga djevojke su izgubile borbu za 7. mjesto od ekipe BELGIJA rezultatom 45-42.

KONAČNI REZULTAT:
8. CROATIA (Lara Delić, Ana Galić, Jelena Jolić i Marta Trcin) – osvojeni bodovi za europsku rang listu

U muškoj kategoriji ekipa CROATIA je poražena od ekipe RUMUNJSKA 2 rezultatom 45-41 za ulaz u prvih 16 ekipa.

KONAČNI REZULTAT:
18. CROATIA (Juraj Dabić, Jakov Pleše, Luka Šimunković i Marko Šimunković) – osvojeni bodovi za europsku rang listu