• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

33. Memorijal Vladimira Mažuranića

02.02.2018.

Ovogodišnji 33. Memorijal Vladimira Mažuranića održao se u nedjelju 28.1.2018. u zagrebačkoj sportskoj dvorani “Kutija Šibica” na kojem su se natjecali senioru i seniorke u maču i floretu.

U kategoriji mač seniori najuspješniji je bio Vedran Markota (Mladost) koji je u finalu pobijedio svog klupskog kolegu Filipa Horvata rezultatom 15-7.  Treća mjesta su osvojili Maurizio Bogović (Mladost), koji je bio poražen od Filipa Horvata rezultatom 15-12, i Ivan Matić (Inter) koji je bio poražen od Vedrana Markote rezultatom 15-12.

U kategoriji floret seniora najuspješniji je bio Ivan Komšić (ZŠM) koji je u finalu pobijedio Antonia Gojaka (Karlovac) rezultatom 15-8. Treća mjesta su osvojili Matej Kušar (Slovenija), koji je bio poražen od Antonia Gojaka rezultatom 15-7, i Leo Smrekar (ZŠM) koji je bio poražen od Ivana Komšića rezultatom 15-6.

U kategoriji mač seniorke najuspješnija je bila Paula Jukić (Split) koja je u finalu pobijedila Anu Mesić (Mladost) rezultatom 15-12. Treća mjesta su osvojile Andrea Majdandžić (Mladost), koja je izgubila od Paule Jukić rezultatom 15-12, i Lara Petković (Mladost) koja je poražena od Ane Mesić rezultatom 15-11.

U kategoriji floret seniorke najuspješnija je bila Dorja Blažić (Rapir) koja je u finalu pobijedila Elenu Jakšić (Karlovac) rezultatom 15-7. Treća mjesta su osvojile Dragica Kunštek (Bolivija) koja je poražena od Elene Jakšić rezultatom 15-3, i Barbara Rismondo (VMD), koja je izgubila od Dorje Blažić rezultatom 15-4.

 

KONAČNI REZULTATI:
Mač seniori:
1. Vedran MARKOTA (Mladost)
2. Filip HORVAT (Mladost)
3. Maurizio BOGOVIĆ (Mladost)
3. Ivan MATIĆ (Inter)

Floret seniori:
1. Ivan KOMŠIĆ (ZŠM)
2. Antonio GOJAK (Karlovac)
3. Matej KUŠAR (Slovenija)
3. Leo SMREKAR (ZŠM)

Mač seniorke:
1. Paula JUKIČ (Split)
2. Ana MESIĆ (Mladost)
3. Andrea MAJDANDŽIĆ (Mladost)
3. Lara PETKOVIĆ (Mladost)

Floret seniorke:
1. Dorja BLAŽIĆ (Rapir)
2. Elena JAKŠIĆ (Karlovac)
3. Dragica KUNŠTEK (Bolivija)
3. Barbara RISMODNO (VMD)

Sve rezultate možete pogledati ovdje.